Om migFödd 1955 i Göteborg och har förblivit staden trogen.

Nordhemsskolan, Tomtebergsskolan och Ekebäcksskolan i V Frölunda och Schillerska gymnasiet.

Arbetade på Göteborgs-Postens distribution till och från mellan 1973-1987.

Började läsa på universitetet 1981. Arkeologi, Ekonomisk historia och Etnologi.

Har varit verksam som etnolog sedan 1985. Medverkat i flera forskningsprojekt.

1989 författade jag skriften Fjällbo – arbets- och försörjningsinrättningen. Om den sista institutionsbundna fattigvården i Göteborg (ISBN 91-7970-863-3, SDN Kortedala, Göteborgs stad).

Doktorerade i etnologi vid Göteborgs universitet 2000 på en avhandling om resvanor – Resenärer i bilsamhället. Vardagligt resande i kulturell belysning (ISBN 91-85838-50-0, Etnologiska föreningen i Västsverige, Göteborg).


Arbetat för Etnologiska föreningen i Västsverige (och dess bokförlag Arkipelag) med bokframställning och -försäljning i mer än 15 år.

Bor sedan december 2012 i Högsbohöjd och har sommarstuga på Smithska Udden. Har två döttrar och ett barnbarn! William född i december 2014.

Wille

(William 2 år. Foto: Kristin Andréasson)

Mycket sportintresserad. Fotboll är nummer ett och jag konsumerar matcher på alla nivåer – från Champions League till korpfotboll. Har varit ledare för flick- och damfotboll i mer än 20 säsonger (Masthuggets BK, Azalea BK och Göteborgs FF).

Invald i styrelsen för Göteborgs FF 2012. Engagerad i damfotbollen som ledare.

IFK Göteborg, Svenska landslaget (herr/dam), Manchester United och AC Milan är mina favoriter.

Fick i oktober 2012 vara med om en av mina största fotbollsupplevelser – Bragden i Berlin! Och jag var på plats på Olympiastadion! Och jag gick inte hem efter 0-4…

Mycket musikintresserad! Stor bredd i mitt intresse men blues, soul och rock gillar jag mest.

Har alltid varit mycket intresserad av Göteborgs historia. Har – tyvärr, måste jag säga – fått uppleva rivningsraseriet och se många fina genuina miljöer försvinna. T.o.m. hela stadsdelar som t ex Annedal! Har ägnat åtskillig tid åt att fotografera sådana försvinnande miljöer.

Har alltid varit intresserad av grafiskt arbete och produktion. Pryade (som det hette då) i 8:e klass hos en fotograf och på ett tryckeri! Så intresset har alltid funnits och följt mig genom livet.

Min bror och hans konst

Min bror Thomas gick bort i maj  2009 efter att i många år brottats med depressioner, demoner och missbruk. Jag finner tröst i att han har funnit sin frid nu.

Under många år var han aktiv som konstnär med en högst säregen personlig stil. Han signerade sina tavlor med Thomas Henrik. Vi var inte många som fick förmånen att se hans fina alster. Efter hans död gjordes en minnesskrift (ISBN 978-91-633-6476-1) och hans tavlor har skänkts till tacksamma släktingar och vänner.

Här visas exempel på hans måleri.

Nedan: Slottstorn, odaterad, akryl och Kyrkfönstret, odaterad, olja/akryl 67 x 92 cm och Atlantis, odaterad, olja.